Paulina Rossudowska
05 Lip

Pyszne zapiekanki z bagietki orkiszowej z pieczarkami, cebulką, ziołami i serem

Pomysł na zapiekanki zaczerpnęłam od mojej siostry, wychodzą pyszne i chrupiące!

Potrzebujemy:

1 małą bagietkę (u mnie upieczona z mąki orkiszowej)

masło - ok 1,5 łyżeczki

3 małe pieczarki (starte na tarce)

kilka plasterków żółtego sera (możecie rónież użyć mozzarelli )

pół małej cebulki

ulubione zioła - u mnie świeża bazylia i gyros :)

Piekarnik nagrzejcie do ok 190 - 200 stopni. W tym czasie bagietkę przekrojcie wzdłuż i na pół, posmarujcie cienko masłem, posypcie startymi pieczarkami, posiekaną cebulką, posypcie ziołami, a na koniec ułóżcie plasterki sera .

Zapiekajcie ok 15 min do zarumienienia bagietki. Mniam !

SMACZNEGO ! :)

Twój komentarz




POKAŻ